Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: De weg terug naar jezelf : op ontdekkingsreis met het enneagram / Ian Morgan Cron & Suzanne Stabile ; vertaling [uit het Engels]: Susanne Castermans-Nelleke ; redactie: Madeleine Gimpel
Uitgave: Heerenveen : Jongbloed Boeken, [2019], ©2019
Collatie: 254 pagina's : illustraties ; 22 cm
Noot: Vertaling van: The road back to you. - Downers Grove, Illinois, USA : InterVaristy Press, ©2016. - Met literatuuropgave.
Samenvatting: Beschrijving van negen verschillende persoonlijkheidstypes in verschillende omstandigheden: als kind, in relaties, op het werk, de aangrenzende types en mogelijke transformatie.
Isbn: 9789085203254
Auteur: Cron, Ian Morgan [G]
Medewerker: Stabile, Suzanne [G]
Castermans-Nelleke, Susanne [G]
Gimpel, Madeleine [G]
Materiaal: Boek V Inf
Taalcode: Nederlands
Mediasoort: Boek
Publ.jaar: 2019
Jeugd/Volw.: Volwassen
Inform./Verh.: Informatief
Zoektitel: De weg terug naar jezelf [G]
SISO: 417.1
Onderwerp: Enneagram
PIM: Enneagram (Geestelijk leven)
Aanschafinfo: De auteurs zijn enneagram-specialisten, de een vanuit zijn achtergrond als priester, de ander als leider van workshops. Zij willen beiden mensen helpen in hun geestelijke groei. Na een verslag van een persoonlijke ervaring die tot verdieping leidde in het enneagram, wordt in kort bestek de werking uitgelegd en hoe je je type kunt vinden, waarbij aandacht wordt besteed aan het spirituele aspect in brede zin. Dan komen uitgebreid de verschillende types aan bod, beginnend met een twintigtal vragen waarin je je kunt herkennen. Dan worden de 'gezonde', 'gemiddelde', of 'ongezonde' eigenschappen van het type beschreven, gevolgd door een persoonlijk verslag waarin ook de tekortkoming van het type is verwerkt, hoe het type als kind was, als volwassene in relaties en op het werk en tot slot tien manieren tot transformatie. De literatuurlijst achterin is gespecificeerd op de verschillende types. De praktische aanpak, de toegankelijke stijl, de heldere lay-out met citaten van bekende personen zijn een aantrekkelijke kennismaking. Ook voor lezers die al bekend zijn met het enneagram..
Titelnr: 2108527
Extern zoeken: =Google

1 exemplaren, 0 aanwezig

  • 1x UitgeleendUitgeleend tot 09-03-2020
2e verd. Informatief 417.1 CRON