Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: Heavy shit : een boek met vragen en antwoorden, voor en door jongeren / Nora Gharib ; redactie: Michaël De Wilde, Kirsten Goedgezelschap, Anne-Sophie Moerman, Matthias Soberon ; coördinatie: Simon Smetryns ; fotografie binnenwerk: Ben De Voeght, Vincent Van Hauwermeiren, Thomas Vandewalle, screenshots iPhone, Sven Van Alboom, iStock, Julie Vervenne, Hannah Wymeels, Céderic Vandenberghe, Bram van den Mergel, Gerben Steyaert, Dena Huys, Andreas Vermeir, Johannes Hermans, Louis Devogele, Nora ; eindredactie: Remco Houtman-Janssen
Editie: Eerste druk.
Uitgave: Gent : Borgerhoff & Lamberights, maart 2019
Collatie: 175 pagina's : gekleurde illustraties ; 22 cm
Samenvatting: Veel jongeren zitten niet goed in hun vel, ze hebben veel vragen. Ingegaan wordt op allerlei taboes rond seks, relaties, drugs, verslaafd aan eten, zelfmoord, transgenders en geloof en nog veel meer. Met veel verhalen van jongeren zelf en kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.
Isbn: 9789089317827
Auteur: Gharib, Nora [G]
Medewerker: De Wilde, Michael [G]
De Voeght, Ben [G]
Materiaal: Boek V Inf - Boek J Inf
Leeftijdcat: J - Informatief jeugd
Taalcode: Nederlands
Mediasoort: Boek
Publ.jaar: 2019
Jeugd/Volw.: Volw. en Jeugd
Inform./Verh.: Informatief
Zoektitel: Heavy shit [G]
SISO: 416.25
Onderwerp: Puberteit
PIM: Puberteit (Lichaam en Gezondheid)
Aanschafinfo: Nora Gharib (25) is een Vlaamse zangeres met Marokkaanse roots en bekend van 'K3 zoekt K3'en hoofdrolspeelster in 'Patser'. In samenwerking met het Vlaamse platform TAGMAG probeert zij in dit boek taboes rond o.a. seks, relaties, drugs, verslaafd aan eten, zelfmoord, transgenders en geloof voor jongeren bespreekbaar te maken. Verontrustend veel jongeren geven aan zich niet goed in zijn of haar vel te zitten. Jongeren van 15-24 jaar vertelden haar hun verhaal, hoe ze worstelen met het leven door een gebeurtenis, een gevoel, de anderen, zichzelf. Het ziet er kleurig en eigentijds uit, met prints van Snapchat en Instagram. Elk hoofdstukje bevat deskundige informatie, reacties van jongeren en cijfers als hoe vaak, hoe veel. Er wordt uitsluitend verwezen naar Vlaamse websites. Veel jongeren zullen wellicht eerst op internet op zoek gaan naar informatie over genoemde onderwerpen. In dit boek is in elk geval de informatie goed onderbouwd en duidelijk, ook onbevooroordeeld. Bovendien is de uitgave aantrekkelijk en eigentijds vormgegeven. Hoewel bestemd voor de Vlaamse jongere ook grotendeels bruikbaar voor Nederlandse jongeren en jongvolwassenen vanaf ca. 14 jaar..
Titelnr: 2107392
Extern zoeken: =Google

1 exemplaren, 1 aanwezig

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
0.7 Jongeren 13-18 jaar - Lichaam en Gezondheid J Puberteit GHAR

Exemplaren in andere vestigingen