Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: 5D : over onze niet-stoffelijke essentie en de weg door de stof / Jim van der Heijden ; met Rudolf Smit over geverifieerde veridieke NDE-en
Uitgave: [Plaats van uitgave niet vastgesteld] : Plassant boeken, [2019], ©2019
Collatie: 205 pagina's : illustraties ; 21 cm
Noot: Met literatuuropgave, index.
Samenvatting: Nabij-de-dood-ervaringen worden in de context geplaatst van geloofssystemen en de bevindingen van de moderne fysica.
Isbn: 9789463456500
Auteur: Heijden, Jim van der (1945-) [G]
Medewerker: Smit, Rudolf (1942-) [G]
Materiaal: Boek V Inf
Taalcode: Nederlands
Mediasoort: Boek
Publ.jaar: 2019
Jeugd/Volw.: Volwassen
Inform./Verh.: Informatief
Zoektitel: 5D [G]
SISO: 420.14
Onderwerp: Bijna-doodervaringen
PIM: Bijna doodervaringen (Geestelijk leven)
Aanschafinfo: Een nabij-de-dood-ervaring is een ervaring, waarbij het bewustzijn zich losmaakt van het lichaam tijdens een levensbedreigende situatie. Men begint de reis naar het hiernamaals, door de tunnel naar het licht, arriveert in een paradijselijk landschap, kijkt terug op het voorbije leven en komt in contact met lichtgevende gestalten. Op een zeker moment is er een grens, waarbij het besef ontstaat dat het leven nog niet voorbij is; er volgt een terugval in het lichaam. De auteur, een ervaringsdeskundige, geeft context aan de nabij-de-dood-ervaring in drie delen: geloven, ervaren en weten. Deel één geeft een beschrijving van diverse geloofssystemen, waarbij wordt geconcludeerd dat onze Keltisch-Germaanse traditie het meest aansluit bij de ervaring. Het geloof in een oordeel na de dood is import uit het Midden-Oosten. Deel twee gaat in op ervaringen van mensen; niet alleen nabij-de-dood-ervaringen, maar ook reïncarnatie en dergelijke. In deel drie worden de inzichten van de moderne fysica gebruikt om te komen tot een verklaringsmodel: het bewustzijn gaat als vormgevend principe aan de materie vooraf. Bevat register. Zeer boeiend vertoog over de relatie van nabij-de-dood-ervaringen met de bevindingen van de moderne fysica. Niet altijd even gemakkelijk, wel uniek in ons taalgebied..
Titelnr: 2106716
Extern zoeken: =Google

1 exemplaren, 1 aanwezig

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
Tafel Spirituele Verlichting 420.14 HEIJ